Politiet efterlyser mand i forbindelse med voldtægtssag

Midt- og Vestjyllands Politi har fået nye informationer i en voldtægtssag fra Silkeborg og efterlyser nu en mand.

Overvågningsbillede bybus Silkeborg3
Foto: Overvågningsbillede fra bybus

Midt- og Vestjyllands Politi har fået nye informationer i en voldtægtssag fra den 30. oktober 2016 i Silkeborg og vil i den forbindelse gerne tale med en mand, der kan være en vigtig brik i opklaringen af sagen.

Voldtægten skulle angiveligt have fundet sted på græsarealet ved Ansvej nær Silkeborg Langsø i Silkeborg den 30. oktober 2016 mellem kl. 18.35 og 18.45. En 27-årig kvinde, der kommer fra Eritrea, fortalte politiet, at en mand, der udgav sig for at være politibetjent, flåede hende af cyklen og udsatte hende for fuldbyrdet voldtægt. 

Nu er der dukket nye oplysninger op i sagen, og Midt- og Vestjyllands Politi vil derfor gerne tale med den mand, der kan ses på overvågningsbilledet fra en bybus i Silkeborg den 30. oktober. Manden kan have vigtige oplysninger, som kan hjælpe politiet med at opklare sagen.

- Vores efterforskning og vidneudsagn har vist, at den efterlyste er stået af bussen på gerningsstedet kort tid forinden. Vi vil meget gerne i kontakt med ham, siger Bent Riber Nielsen, politikommissær hos Silkeborg Lokalpoliti.

Efterfølgende fandt politiet et brugt kondom på stedet, og senere samme aften blev en 24-årige mand anholdt. Han blev løsladt igen, fordi der dukkede nye oplysninger op. Han havde ikke noget at gøre med voldtægten, og sagen er nu helt lukket med ham.

DNA-prøver har ikke givet nogen identitet på gerningsmanden. 

Borgere, der har kendskab til manden, eller som har set ham den 30. oktober i Silkeborg, kan kontakte politiet på telefonnummer 114 eller sende en mail til mvjyl@politi.dk.