Politiet dropper anmeldelse mod Sparta-leder

Politiet dropper anmeldelsen mod lederen af den socialpædagogiske institution Sparta, der siden februar har været under skærpet tilsyn.

SPARTALEDER.jpg

Flere medarbejdere, tidligere medarbejdere og beboere på den socialpædagogiske institution Sparta Homeland ved Herning, har til TVMIDTVEST fortalt om en ledelse, der bruger både vold og løgne overfor beboerne på bostedet.

I februar politianmeldte Socialtilsyn Midt Fonden Sparta's leder Michael Poulsen. Efter at have efterforsket sagen har politiet imidlertid valgt at droppe anmeldelsen.

En lettet leder

Michael Poulsen oplyser i dag i en pressemeddelelse, at han er lettet over, at politiet har afsluttet efterforskningen og truffet afgørelse i sagen, så hurtigt som tilfældet er.

- Sagen har været en betydelig personlig belastning, forklarer han.

I forbindelse med sagen undrer Michael Poulsen sig over, at socialtilsyn Midt vælger at indgive politianmeldelse og hans advokat, Jakob Fastrup, har indgivet en klage til Folketingets Ombudsmand over forskellige sagsbehandlingsfejl, som han mener, Socialtilsyn Midt har begået i forbindelse med sagsbehandlingen.

Vi har gjort vores arbejde godt nok

Socialtilsyn Midt afviser beskyldningerne om at tilsynet ikke har gjort sit arbejde godt nok.

- Vi har undersøgt tingene, så grundigt, som vi kunne. Vi er socialrådgivere og har ikke haft kompetence til mere, siger Ulla Bitsch Andersen, Tilsynschef ved Socialtilsyn Midt i dag til TV-MIDTVEST.

Tilsynet overlod sagen til politiet, efter det havde fået bestyrket mistanke om at bostedet brugte ulovlig magtanvendelse overfor beboerne.