Politiet: Døgnbemanding spild af penge

Folketingets politikere behandler i øjeblikket et forslag, om at afskaffe døgnbemandingen på landsdelens politistationer. Den er spild af ressourcer, mener politiet

PolitiAerme_0.jpg

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde, at der ikke længere vil sidde en betjent på vagt på stationerne i Viborg, Herning og Silkeborg efter klokken fire om eftermiddagen.

Borgere, der henvender sig, kan i stedet via telefon få fat på en betjent, der sidder i Holstebro.

Flere betjente på gaden

Ifølge politiets tal, er der i gennemsnit kun én borger hver 14. dag, der tager kontakt til døgnvagten.

Det koster over en million kroner om året, og de penge vil politiet hellere bruge, på at få flere betjente ud på gaden:

- Det er helt tåbeligt, at have folk siddende inde så mange steder i så mange timer, hvor der ikke kommer nogen. Det er helt forfærdeligt at tænke på, at vi har bundet tolv mand til at sidde inde, når vi gerne vil bruge dem ude på gaden i stedet, siger Jens Kaasgaard, politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi.

Handler om folks tryghed

Men forslaget vækker modstand, blandt andet fra folketingsmedlemmet Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti:

- Det handler også om folks tryghed, da de skal vide, at der er lys på den lokale politistation, hvis der skulle ske en alvorlig forbrydelse. Bliver man for eksempel slået ned foran et diskotek i Herning, så er det da meget trygt at vide, at man kan gå om på politistationen og anmelde sagen og få hjælp, siger Dennis Flydtkjær til aoh.dk

Dansk Folkeparti kræver, at Justitsministeren laver en redegørelse for at bevise, at en afskaffelse af døgnvagten vil sende mere politi på gaderne.

Det er ikke første gang, at politiet foreslår at afskaffe døgnvagten. Det blev også foreslået i 2008 og 2010, hvor forslaget ikke gik igennem.