Politiet afviser for hård kontrol af køreskoler

Politiet er ikke for hårde ved kørelærerne i Herning. Sådan siger lederen af området, efter flere køreskoler i byen føler sig forfulgt af politiet.

Henrik Glintborg afviser, at politiet er for rigide i kontrollen af køreskolerne i Herning.
Henrik Glintborg afviser, at politiet er for rigide i kontrollen af køreskolerne i Herning.
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST

Det er ikke nok at lære højresving og koblingspunkt fra sig som kørelærer. Hver elev kræver et større papirarbejde, og er der fejl i det, udløser det en bøde.

Det får Britta Kristensen, der er kørelærer i Herning og næstformand i Kørelærerforeningen, til at lange hårdt ud efter politiets motorsagkyndige. For reglerne er så kringlede, og kontrollen er så rigid, at det er umuligt at overholde reglerne, siger hun. 

- Vi er efterhånden mere bekymrede for, om papirerne består, end om eleverne består, siger hun til TV MIDTVEST og oplyser, at kørelærerne nu vil have domstolens mening i fire konkrete sager. 

Men den bekymring forstår lederen af Færdselspolitiet hos Midt- og Vestjyllands Politi ikke.

- Jeg synes, vi har et rigtig godt samarbejde med vores kørelærere – jeg er selvfølgelig ked af, at vi har nogle kørelærere, der synes, vi lægger et alt for hårdt kontroltryk. Det er bestemt ikke min opfattelse, siger Henrik Glintborg.

Fint at gå rettens vej

Han oplyser, at politikredsen kun har skrevet en enkelt sag med en kørelærer fra Herning i 2017. Resten af de sager, der nu skal for retten, er alle fra 2016.

- Men jeg synes, det er fint, at kørelærerne benytter sig af deres ret til at tage sagerne i retten. Hvis man ikke er enig i politiets sigtelser, og hvis man ikke mener, man har gjort noget forkert, så har vi heldigvis mulighed for at få en dommer til at kigge på det.

Britta Kristensen og de øvrige kørelærere bag kritikken mener, at især to motorsagkyndige i byen tager kontrolopgaven til et urimeligt nidkært punkt. Men det er vigtigt med kontrol på området, påpeger Henrik Glintborg.

- Vi skal sikre os, at kørelærernes papirer er i orden, og at deres elever har modtaget den undervisning, de nu engang skal have, inden de går op til en prøve. Og det betyder, vi bliver nødt til at foretage nogle kontroller, siger han.