Politiet advarer mod ondsindet virus

50 midt- og vestjyder har søgt hjælp hos politiet, efter at deres computer er blevet låst af svindlere bag virusprogram.

231012-Ukash.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi advarer mod en computervirus, der låser brugerens computer og kræver penge for at låse den op igen.

Politiet har de sidste par dage fået omkring 50 henvendelser fra borgere, der er blevet angrebet af den ondsindede virus ved navn Ukash.

Kommunikationsmedarbejder Kurt Stenfeldt oplyser, at virusen viser sig som en hjemmeside, der dukker op, når brugeren tænder sin computer.

Et svindelnummer

Hjemmesiden udgiver sig for at være en offentlig myndighed - for eksempel "det kongelige danske politi" og fortæller på et ofte hjælpeløst sprog, at brugeren har været inde på en forbudt side - og at man skal betale en bøde for at få computeren låst op.

-  Ukash Virus er udelukkende et svindelnummer, og man skal selvfølgelig ikke betale bøden. Det er vigtigt, at man fjerner programmet så hurtigt som muligt - også selv man får held til at komme væk fra siden, for virus vil stadig være i computeren, siger Kurt Stenfeldt.

Hvis man er så uheldig at få sin computer låst, opfordrer politiet til, at man søger hjælp på en anden computer. Hvis man googler teksten "fjerne ukash virus", kommer der flere forslag til at løse problemet, siger Kurt Stenfeldt.

Politiet har ikke hørt om nogen, der har betalt svindlerne for at få computeren låst op. 

Kommunikationsmedarbejder Kurt Stenfeldt fortæller her om Ukash Virus:

 

2:05
Politiet advarer mod computer-virus