Politidirektør modtog gaver

Midt- og vestjyllands politidirektør, Jens Kaasgaard, har siden 2007 modtaget VIP-billetter til sports- og koncertarrangementer i Messecenter Herning.

Jens kaasgaard 2_type1.jpg

Der er forskellig opfattelse af hvordan det skal tolkes, at politidirektør Jens Kaasgaard har modtaget gaver fra Messecenter Herning. Tre eksperter kalder det ulovligt, fordi messecentret samtidig er afhængig af at få tilladelser fra politiet. Politidirektøren selv kalder det en repræsentativ opgave.

Siden 2007 har politidirektøren modtaget billetter til en samlet værdi af 12.500 kroner. F.eks. var han på lægterne til Mikkel Kesslers kamp mod Carl Froch. Og han har været til Bruce Springsteen- og Genesiskoncert med en ledsager.

- Det er ulovligt, og han må overhovedet ikke tage med. Det er der overhovedet ingen tvivl om, siger Sten Bønsig, der er lektor i forvaltningsret til B.T.

Men Jens Kaasgaard er ueng:

- Jeg opfatter det som en repræsentativ forpligtelse. Og der er da ingen, der siger, at de er større eksperter end jeg er. Det afhænger af, hvordan man opfatter det repræsentative, siger han til B.T.