Politichef: Vi skal holde kammertonen

En politibetjent er i dag blevet dømt for et tilfælde af embedsmisbrug.

0:16
Skal politiet være mere rene i kanten end os andre? Hør Claus Hilborgs svar her.

Det sker ikke hver dag, at en politibetjent bliver dømt efter straffeloven, men det skete i dag.

En 41-årig betjent blev i landsretten dømt for et enkelt tilfælde af embedsmisbrug, fordi han på et tidspunkt målrettet valgte at stoppe en bestemt mand og undersøge ham for narko.

Manden har tidligere været involveret i en sag, hvor bordelgæster opsøgte betjentens adresse, efter at have set en sexannonce.

Hos politiet beklager de, at deres kollega har brudt loven.

- Det er vi selvfølgelig kede af er sket, for befolkningen skal jo selvfølgelig stole på, at vi ikke begår noget strafbart. Det er klart, fortæller chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Claus Hilborg og tilføjer:

- Man skal som betjent altid prøve at være objektiv og selvfølgelig reagere ved, at hvis man er udsat for et strafbart forhold, så skal man anmelde det, og så er der andre politifolk, der behandler det.

Betjenten blev idømt otte dagbøder af 250 kroner stykket.

Grove mails

Udover det forhold, som betjenten er blevet dømt for, så var han blandt andet også tiltalt for to mails, hvor han havde skrevet til sine kolleger, at han lovede kage hver gang en snuppede en af to unge mænd. Om det så var for at gå over for rødt lys. Han skrev også, at der skulle ransages og visiteres i bund både oralt og analt.

Retten kom dog frem til, at der var tale om en grov spøg, og der altså ikke var tale om noget strafbart.

Claus Hilborg beklager dog stadig, at betjenten valgte at skrive sådan.

- Uanset om det er noget, der er strafbart eller ej, så skal der være en ordentlig tone. Vi skal holde kammertonen, og det skal vi i alle forhold, og det vil vi selvfølgelig også have en snak om efterfølgende, forklarer han og tilføjer:

- Der vil komme et disciplinært efterspil, som der altid gør i sådan nogle sager, hvor en politimand er dømt for et strafbart forhold.

Han fortæller, at der er tale om en personalesag, og han vil derfor ikke uddybe, hvad betjenten kan risikere.

- Det er klart, at det ikke er noget, vi er specielt stolte af, når en politimand bliver dømt for et strafbart forhold.

1:40