Politi vil skabe mere tryghed

Midt- og Vestjyllands politi vil med ti nye tryghedsambassadører skabe mere tryghed blandt borgerne i Viborg.

Politi.dk logo_0.jpg

Mange borgere i Viborg Kommune føler, at politiet er kommet for langt væk fra deres hverdag. Derfor indleder politiet nu et samarbejde med ti lokale, som får titlen tryghedsambassadør. Det skriver Viborg Folkeblad.

De ti tryghedsambassadører er hver især centrale personer i lokalområderne i Viborg Kommune. Deres opgave vil bestå i at være bindeled mellem politiet og borgerne.

- Vi kan jo ikke være i alle afkroge af kommunen hele tiden, men med tryghedsambassadørerne kan vi få spredt information ud til de lokale borgere meget hurtigt. Samtidig kan vi via de lokale ambassadører også få information den anden vej, hvis borgerne i området har nogle bekymringer eller står over for nogle udfordringer, siger politiassistent ved Midt- og Vestjyllands Politi Erik Hykkelbjerg til Viborg Folkeblad.

Gøre op med fordomme

Vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen fortæller, at man de sidste par år har oplevet, at en del borgere har givet udtryk for, at »lovens lange arm« ikke når helt ud til dem på samme måde mere. Politistyrkerne er de senere år blevet mere og mere centraliseret, og vicepolitiinspektøren fortæller, at mange af borgerne har den opfattelse, at politiet i Viborg nærmest ikke eksisterer mere.

- Mange tror fejlagtigt, at det er blevet mere komplekst at kontakte os. Er der stadig et beredskab på stationen? Er I ikke alle i København?, er spørgsmål, som jeg ofte har hørt. Men vi er her altså stadigvæk. Så formålet med konceptet er også at aflive en masse myter om os, siger Ralf Hove Larsen.

De ti tryghedsambassadører er geografisk udvalgt, så de på bedst mulig måde dækker hele Viborg Kommune.

Lokale: God idé

En af de ti tryghedsambassadører er handelsformand i Rødkærsbro Kurt Madsen. Han er glad for det nystartede projekt, og han tror, at det vil få mange borgere til at føle, at politiet vil være tættere på. Han understreger, at han ikke selv skal til at agere »sherif« i byen.

- Det er jo ikke fordi, jeg lige pludselig skal lege politimand. Men projektet gør jo, at borgerne nu helt uformelt kan komme hen og lufte deres bekymringer. Ofte kommer de ikke videre end til naboen, da mange tænker, at det skal være gravalvorligt, for at man skal kontakte politiet. Nu kan de gøre det ad andre veje, og så kan jeg vurdere, om det skal videre til ordensmagten, siger Kurt Madsen til folkebladet.

 

De ti tryghedsambassadører

Niels Dueholm, Bjerringbro Idrætspark
Arne Andersen, Dagli’ Brugsen, Ørum
Kurt Madsen, Rødkærsbro Hallen og Handelsstandsforening, Rødkærsbro
Hans Peter Ambrosius Andreasen, Møldrup Handelsstandsforening
Lene Jensen, Stoholm Fritids- og Kulturcenter
Jacob Flintholm, Houlkærskolen
Lene Klitte Stendahl, Sportspub Målet i Viborg
Klaus Madsen, Boligselskabet Sct. Jørgen
Helle Sørensen, Viborg Handel
Dennis Lind Pedersen, Karup Handelsforening