Politi: Vi vil gerne have borgernes hjælp

Midt- og Vestjyllands Politi appellerer til, at borgerne i Herning står sammen i kampen mod bandekriminalitet.

Politiet opfordrer nu borgerne i Herning til at hjælpe med at få Black Armys bandemedlemmer ud af byen.

- Jeg vil gerne give en generel opfordring i denne her tid til, at vi alle skal hjælpe med at begrænse bandekriminaliteten i Herning. I min optik vil jeg gerne have det helt ud af byen og politikredsen, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteJeg vil gerne give en generel opfordring i denne her tid til, at vi alle skal hjælpe med at begrænse bandekriminaliteten i Herning. I min optik vil jeg gerne have det helt ud af byen og politikredsen

Hans Roost, Politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi

Tirsdag aften kulminerede den seneste tids uro omkring Black Army med en håndgranat-eksplosion foran bandens klubhus i Danmarksgade i Herning. Siden da har politiet været i gang med efterforskningen, og nu appellerer de altså til, at alle hjælper i kampen mod bandekriminalitet.

- Borgerne har selvfølgelig en opgave i at være meget opmærksomme og give politiet alle de oplysninger, de kan, siger Hans Roost.

Desuden kan politiet nu fastslå, at episoden i tirsdags var banderelateret.

- Der er ingen tvivl om, at når sådan et våben bliver smidt så tæt på Black Armys klubhus, så er det banderelateret. Vores job er så at finde ud af, hvem der er gerningsmanden, siger Hans Roost.

Fredag har politiet sammen med Herning Kommune holdt et møde med naboerne til Black Armys klubhus.

Politiet opfordrer til, at alle hjælper i kampen mod bandekriminalitet