Politi: Vi holder øje med Black Army

En ny bande - Black Army - har slået sig ned i Herning. Midt - og Vestjyllands Politi holder skarpt øje med udviklingen.

Black_army_0.jpg

En ny bande kaldet 'Black Army', har slået sig ned i Herning. Nærmere bestemt i underetagen på en ejendom på Danmarksgade 11.

Og deres tilstedeværelse får både politi og lokale erhvervsdrivende til at være ekstra opmærksomme. Black Army er nemlig kendt for at beskæftige sig med narkohandel og opkrævning af beskyttelsespenge.

- Vi har efterretninger om, at de tjener en del af deres økonomi ved at lave kriminalitet blandt andet ved afpresning, så jo - dem holder vi øje med, siger vagtchefen hos Midt - og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Udspringer af Vollsmose

Black Army udspringer fra Vollsmose og har i følge dem selv 200 medlemmer på landsplan.

- Vi kender en del af personkredsen i gruppen, og dét kombineret med, hvad gruppen står for, gør jo, at vi holder øje med dem dernede, siger vagtchefen.

Politiet frygter, at Black Armys tilstedeværelse i Herning kan påvirke området negativt.

- Vi frygter jo, at det kan betyde meget mere kriminalitet dernede, og vi godt kunne forestille os, at det blev meget mere utrygt både at færdes i nattelivet og færdes i det hele taget i Herning, lyder det.

Se mere i vores udsendelse 19.30:

1:46
Gruppen Black Army har slået sig ned i Herning. Det skaber utryghed, for medlemmerne har et kriminelt ry: