Politi: Stor ros til bilister ved skoler

Midt- og Vestjyllands såkaldte skolestartskampagne er nu på sin tredje dag, og der er stor ros til landsdelens bilister. (arkivfoto)

faerdselspoliti.jpg

De mange betjente, der de seneste dage har stået klar ved de midt- og vestjyske skoler, er godt tilfredse med det, de har oplevet.

- Det går ganske udmærket. Jeg står faktisk lige nu på Nordre Skole i Viborg og kigger på skolepatruljens arbejde. Dem har vi givet en masse ros, forklarer Henrik Glitnorg, der er leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland.

Men skolepatruljerne er langt fra de eneste, der fortjener ros, mener lederen.

- I mandags målte vi én ved Holstebro Friskole, der kørte 78 km/t gennem et fodgængerfelt, og det er selvfølgelig alt for meget. Men generelt synes jeg, at der er rigtig stor grund til at rose bilisterne, for de fleste steder kører de rigtig pænt, forklarer han.

I løbet af kampagnens første tre dage har politiet lavet over 50 forskellige skolevejs-kontroller, og de har standset flere 100 biler.

Kampagnen forløber i hele landsdelen over tre uger. Efterfølgende vil politiet evaluere, om indsatsen skal bevares ved nogle af landsdelens skoler.

Politet har haft bødeblokken frem i forbindelse med både fart, brug af mobiltelefon og manglende seler. Men ifølge Henrik Glintborg er det farten, der er langt den største problem.