Politi: Antallet af sommerindbrud halveret på et år

Sammenlignet med sidste år er der sket et fald i antallet af indbrud i Midt- og Vestjylland i sommerperioden. Det viser politiets opgørelser.

100715 Indbrud.jpg

August er snart forbi og efteråret nærmer sig. Midt- og Vestjyllands Politi har derfor lavet en opgørelse over antallet af indbrud i privat beboelse i sommerperioden. Tallene viser, at hvis man sammenligner med sidste år på samme tid, er der tale om et fald på over 50 procent i antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse. Til stor glæde for politiet. 

- Det er yderst krænkende at opleve, at der har været uvedkommende inde og rode i ens hus. Indbrud i privat beboelse er i det hele taget noget af det, der er med til at skabe meget stor utryghed blandt borgerne.Derfor er vi tilfredse med, at vi i år har oplevet et markant fald i anmeldelser om indbrud, udtaler politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Flere mulige årsager til faldet i anmeldelser af indbrud
Det Kriminalpræventive Sekretariat i Midt- og Vestjyllands Politi peger på flere årsager til faldet. En af årsagerne kan være, at borgerne har fulgt de fornuftige, præventive råd om at beskytte sit hus imod indbrud, der blev udsendt af sekretariatet før ferieperioden.

- Vores forebyggende arbejde i Det Kriminalpræventive Sekretariat viser, at husejere kan sikre boligen bedre imod indbrud ved at få det til at se beboeligt ud, når man tager på ferie. Derudover kan det skræmme tyvene væk, hvis man samtidig benytter sig af aktiv nabohjælp, udtaler vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen. 

I år har 218 midt- og vestjyder anmeldt et indbrud til Midt- og Vestjyllands Politi - sidste sommerferie var antallet 417.

Politiets statistik viser et stort fald i antallet af indbrud i sommeren 2016.
Politiets statistik viser et stort fald i antallet af indbrud i sommeren 2016.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi