Politi: Pas på sigøjnerne!

For politiet er det et sikkert sommertegn, når sigøjnerne kommer til landsdelen. De sidste døgn har næsten alle lokalstationer i Midt- og Vestjyllands politikreds fået anmeldelser om problemer med sigøjnere. Og politiet vil gerne have tip om sigøjnernes færden.

viborgpolitiKiggerKort.jpg

Tirsdag stjal tre sigøjnerkvinder en karton cigaretter i Hanstholm. Onsdag stjal to sigøjnere en guldring og en guldhalskæde hos en ældre dame i Ringkøbing. I Skive blev en en knallertkører onsdag tilbudt at købe gule smykker af en sigøjner, og både i Viborg, Herning, Videbæk, Thisted og Ringkøbing har sigøjenere forsøgt at sælge gule smykker på rastepladser.

Sigøjere har i høj grad indtaget landsdelen. Ligesom tidligere år følger tricktyverier, tasketyverier, falske smykker og andre tyverier i kølvandet. Derfor advarer politiet nu mod sigøjnerne.

- Vi vil utrolig gerne høre fra folk med det samme, når de ser sigøjnere opføre sig mistænkeligt eller i færd med at sælge varer. Og vi vil gerne høre fra folk med det samme, det sker, siger Jørgen Jensen hos lokalpolitiet i Thisted.

Politiet i Skive leder i øjeblikket efter en mørk mercedes med registreringsnummeret VL 83 CIP. Bilen blev sidst set på Christiansgade i Skive onsdag, hvor sigøjnere forsøgte at sælge falske smykker

Politiet kan kontaktes på 114.