Politi på jagt efter undsluppen fange

En 22-årig mand, som er sigtet for hjemmerøveri, kravlede i aftes ud igennem et vindue på psykiatrisk afdeling i Viborg og forsvandt.

Et åbent vindue var døren til frihed for en 22-årig mand fra Viborg, som søndag blev anholdt og sigtet for hjemmerøveri.

Omkring midnat brugte den unge mand et åbent vindue og en brandtrappe til at flygte fra den psykiatriske afdeling ved Søndersø i Viborg.

Ringede til mor

Blot en time efter flugten fik moderen til den 22-årige så et opkald fra sønnen.

 - Han sagde til hende, at han ikke ville tilbage på den psykiatriske afdeling. Han ville gerne i arresthus, så hvis politiet kunne finde en plads til ham, skulle han nok melde sig, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge politiet har den 22-årige tidligere været indlagt på psykiatrisk afdeling.

Flugtfange i strømpesokker

Politiet leder nu efter den unge mand, men de vil gerne høre fra vidner, som har set ham.

Han er spinkel og har kort lyst hår. Da han flygtede, havde han en blå T-shirt, blå jeans på og hvide strømper - ingen sko.

Anholdt for to hjemmerøverier

Den 22-årige mand var én af i alt fem unge mænd, som søndag blev anholdt for to hjemmerøverier på henholdsvis Jegindø ved Thyholm og i Thisted.

Alle fem mænd blev søndag fængslet i fire uger, efter at være blevet fremstillet i et grundlovsforhør.

Svend Erik Thing fra Jegindø var én af dem, som fik besøg af de unge mænd. Hør ham fortælle om oplevelsen i indslaget fra den 4. august:

27:06 Luk video