Politi jagtede 25-årig påvirket bilist over 50 kilometer

Flere af politiets patruljevogne endte natten til lørdag i en 53 kilometer lang biljagt rundt i Vestjylland. Fører har utallige sigtelser på vej.

Først her på Hedevej ved Hover lykkedes det politiets patruljebiler at stoppe en 25-årig påvirket mand på flugt fra politiet. Men først efter biljagt på over 50 kilometer.
Først her på Hedevej ved Hover lykkedes det politiets patruljebiler at stoppe en 25-årig påvirket mand på flugt fra politiet. Men først efter biljagt på over 50 kilometer.
Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

Det var en usædvanlig biljagt, som udfoldede sig i nat omkring Videbæk.

En 25-årig mand fra Ringkøbing kom kørende med sin kæreste og en anden medpassager ved Grønbjerg, da en patrulje bad dem om at stoppe, fordi de kunne se, at bilen var afmeldt i motorregistret. Herefter tog tingene bogstavelig talt fart, for manden nægtede at stoppe og forsøgte at køre fra patruljen. Det udviklede sig til en biljagt over omkring 53 kilometer fra Grønbjerg ned til Videbæk og tilbage over Spjald mod Hover. 

- Den her unge mand ønsker tydeligvis ikke at tale med politiet. Det skyldes nok, at han har fået frataget sit kørekort og er narkopåvirket, konstaterer vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Flere patruljebiler kommer til, og de forsøger at stoppe bilen, en ældre Opel Vectra, med sømmåtter, men det lykkes ikke. Undervejs smider passagererne flere ting ud af bilen, som politiet stadig mangler at få overblik over. 

Politi brugte peberspray

Bilen stopper først efter 53 kilometer i nærheden af Hover, hvor politiet vælger at bruge peberspray mod føreren og de to passagerer. Den 25-årige mand kan nu se frem til en række sigtelser. Politiet har blandt andet taget en blodprøve, da han formentlig var narkopåvirket under kørslen.

- Der er mange sigtelser i den her sag, som vi først skal til at gøre op. Han bliver blandt andet sigtet for at køre påvirket, køre uden kørerkort og køre over for rødt, konstaterer Anders Olesen.

Førerens kæreste, der ejer bilen, kan også se frem til en sigtelse for at have overladt bilen til den 25-årige mand. 

Manden har siden anholdelsen kl. 03.07 været tilbageholdt i detentionen, men han bliver løsladt lørdag morgen.