Politi rystet: Blitzede 269 bilister ved én skolemåling

Hele 269 bilister kørte for stærkt ved en fartmåling ved flere uddannelsesinstitutioner i Herning. Politiet er chokeret.

120112_fartkontrol.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi har blitzet hele 269 bilister ved den samme fartkontrol i Herning. Fartmålingen blev lavet torsdag mellem klokken 7 og 13 på H. P. Hansens Vej ved Herning Gymnasium og Handelsskole.

Det høje antal fartsyndere glæder ikke Henrik Glintborg, leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland.

- Jeg er meget negativt overrasket og i chok over, at så mange blev blitzet i fartmålingen. Det er et meget højt tal, siger Henrik Glintborg.

Han fortæller, at det høje tal sikkert vil betyde flere målinger på samme strækning i den nærmeste fremtid.

- Bilister kan godt forvente, at der igen vil være målinger på den her strækning. Vi skal simpelthen have det tal ned, siger Henrik Glintborg.

Resultatet af fartmålingen blev, at 45 af de blitzede bilister fik et klip i kørekortet for at have kørt for stærkt på H. P. Hansens Vej, hvor fartgrænsen er 50 km/t.

To bilister fik desuden en betinget frakendelse af kørekortet. Den hurtigste kørte intet mindre end 97 km/t og blev målt mellem klokken 11 og 12. Antallet af fartsyndere er så usædvanlig høj, at Midt- og Vestjyllands Politi tweetede om dagens negative fangst:

Henrik Glintborg fortæller, at skoleveje med bløde trafikanter lige for tiden er et fokusområde for færdselspolitiet.

- Det piner os, når folk kører for stærkt ved skoleveje. Ungdomsuddannelser kategoriserer vi også som skoleveje, fordi der er så mange bløde trafikanter som gående og cyklister. Her skal folk køre ordentligt, siger Henrik Glintborg.