Politi: Forbered jer på evakuering

Ta' det dyre fjernsyn op fra kælderen og gør klar til at forlade hjemmet i morgen tidlig. Sådan er meldingen fra Midt- og Vestjyllands politi lørdag aften.

LemvigStorm.jpg

Borgere i Lemvig skal forberede sig på en brat morgenvækning søndag. I hvert fald hvis vandet fortsætter med at stige, som det gør nu.

Vandstanden i Limfjorden er nu så høj, at politiet opfordrer indbyggere i Lemvig til at redde ejendele af værdi op fra kælderen. Det gælder særligt beboere i området ved Strandvejen og vest for Rønbjerghage, hvilket også inkluderer Tannebækvej og Fjordvænget.

- Folk i det område skal følge udviklingen meget nøje og sætte værdierne i kælderen op på første sal, siger vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Ydermolen i Lemvig mangler stadig efter stormen Bodil i 2013, og derfor vil bølgerne skvulpe op over højvandsværnet.

- Beboere skal forberede sig på, at de eventuelt skal evakueres til en skole, hvis vandstanden følger de prognoser, der er lige nu, uddyber han.

Lemvig Kommune har rekvireret en mobil dæmning fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland. Det er diget ved Rønbjerghage, der ikke kan modstå vandmasserne meget længere.

- Folk skal være opmærksomme på, at vandet kan komme til at stå rigtigt højt på den østlige side af fjorden i Lemvig. Især søndag ser det kritisk ud, siger Jens Claumarch.

Det er, når højvandet rammer i morgen tidlig, at Lemvig formentlig bliver ramt af de største oversvømmelser i flere år. Hele dagen har folk kørt sandsække ud for at sikre sig.

I videoen kan du se Beredskabsstyrelsen Midtjylland svare på, hvor alvorlig situationen er. Optagelserne er fra klokken 19:20 lørdag aften.

1:13