Politi: Eftersøgning afhænger af borgerhenvendelser

Politiet har ingenting at gå efter i sagen om den forsvundne, hjerneskadede mand, der onsdag forsvandt fra sit bosted i Nykøbing Mors. Henvendelser fra borgerne er nu altafgørende.

efterlystmand.jpg
Foto: Privatfoto

Politiet er for alvor afhængig af borgerhenvendelser, hvis de skal finde den 53-årige hjerneskadede mand, der onsdag aften forsvandt fra institutionen Rehabiliteringscenter Strandgården på Fyrvejen i Nykøbing Mors. 

- Der er gået noget tid nu, og derfor er det geografiske område, manden kan være i, blevet enormt stort. Det betyder, at vi ikke længere kan lede med helikopter eller hunde, for vi ved simpelthen ikke, hvor vi skal begynde, siger Sune Esbersen fra Thisted Politi.

Derfor er henvendelser fra borgere, som har set manden, nu altafgørende for politiets efterforskning.

- Vi er nået dertil, at vi skal have nogle henvendelser fra borgerne, før vi kan lede videre. Manden kan være nået langt væk, så det eneste, vi kan gøre nu, er, at følge op på konkrete henvendelser. Vi har simpelthen ikke flere oplagte lokaliteter at søge på, siger Sune Esbersen fra Thisted Politi.

Borgerne skal ringe med det samme de ser ham
Politiet har de seneste dage modtaget flere henvendelser fra borgere, der mener at have set manden på Mors. Problemet er bare, at borgerne har kontaktet politiet for sent.

- Hvis man ser ham, så er det vigtigt, at man ringer til politiet med det samme. Vi har fået flere henvendelser fra borgere, der mener, de har set ham. Men de ringer på bagkant, og derfor er manden væk, når vi når frem, og vi har igen ingen chance for at finde ham. Min opfordring til borgerene er derfor, at de skal skal standse manden, hvis de ser ham, ringe til os og vente til vi kommer,  siger Sune Esbersen fra Thisted Politi.

Politiets patruljer holder fortsat øje med den forsvundne mand, men helikopter og hunde bliver kun sat på sagen, hvis der kommer konkrete henvendelser om, hvor manden befinder sig.

Signalement:
Den 53-årige er ca 185 cm høj, almindelig af bygning og har kort gråt hår. Han er iført en blå sweatshirt med lynlås (som billede), mørkeblå joggingbukser, og han bærer institutionsarmbånd.