Politi efter endnu en brand: Pas nu på

En turist fra Luxembourg havde næsten sat ild til et sommerhus efter at have tømt asken fra brændeovnen i det fri. Politi maner til forsigtighed.

Brandvæsnet er de seneste dage rykket ud til flere brande, hvor folk har været uforsigtige. Senest søndag ved et sommerhus syd for Søndervig. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Det var ikke kun Sankt Hans aften, at brandvæsnet måtte rykke ud til løbske brande forårsaget af folks uforsigtighed i den knastørre natur og blæsevejr. 

Søndag ved middagstid havde en mand fra Luxembourg nær forårsaget en brand i det sommerhus, han havde lejet på Nordsø Ferievej i Klegod mellem Søndervig og Hvide Sande. Manden havde tømt askebeholderen fra brændeovnen i det fri, og det antændte hurtigt omkring 200 kvadratmeter marehalm og græs ved sommerhuset. Heldigvis nåede brandvæsnet frem, inden ilden nåede de omkringliggende sommerhuse.  

Læs også Sankt Hans bål og blæst skabte problemer

Ved sommerhuset stod den noget brødbetyngede sommerhuslejer som erkendte, at branden var hans skyld. Politiet kvitterede med en bøde på 1.500 danske kroner for at have overtrådt brandlovgivningen. Og den måtte manden pænt betale med det samme. 

- Det viser jo med al tydelighed, at man virkelig skal være meget forsigtig. Selvom afbrændingsforbuddet er ophævet, er naturen stadig meget tør, fastslår vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Han kommer derfor med en stor bøn til både turister og danskere om at tænke sig godt og grundigt om, inden man tænder ild i det fri. Og hvis man gør, at sikre sig med slukningsmuligheder i nærheden. 

- Det giver en sigtelse for overtrædelse af brandlovgivningen, hvis man ikke udviser forsigtighed og i dette tilfælde sikrer sig, at asken er helt slukket, fastslår vagtchefen.

Læs også Brandvæsnet advarer mod den kraftige vind inden sankthans