Politi advarer mod telefonsvindlere

Telefonsvindlere, der udgiver sig for at være fra Microsoft, forsøger at snyde borgerne. Det advarer politiet mod på deres twitter-profil

130215twitterpoliti.jpg

Pas på, hvis du bliver ringet op af en engelsktalende person, der præsenterer sig for at være Microsoft-medarbejder. Politiet advarer på twitter om, at det formentlig er en svindler.

- Falsk Microsoft person konter igen borgere og tilbyder hjælp med at rense computer efter påstået hackerangreb. Afvisning anbefales, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på deres Twitter-konto.

Både i Danmark og Europa oplever flere lige nu at blive ringet op af engelsktalende personer, der udgiver sig for at være fra it-virksomheden Microsoft. Svindlerne mener, at der er opdaget en virus på borgerens computer - og mod betaling lover telefonsvindleren at løse virus-problemet.

- Hvis man modtager et opkald fra en engelsktalende, der udgiver sig for at være fra Microsoft eller en pengeinstitut, så er der god grund til at sige, at det ikke vedkommer mig. Man skal se bort fra det, de siger - og lægge røret på, siger politiinspektør fra Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Henriksen

Politiet forklarer, at svindlen findes i flere versioner, men fælles for dem er, at svindlerne altid påstår, at de er fra Microsoft. Men ifølge politiet kontakter Microsoft aldrig deres kunder telefonisk om fejl eller virusskader.

Politiet forebygger

Ifølge politiet, er det et landsdækkende problem, men indtil nu er Midt-og Vestjylland ikke så hårdt ramt af telefonsvindlere, som resten af landet.

- Heldigvis er vi sluppet heldigt - indtil videre. Men vi vil gerne advare alle borgere, inden det breder sig til vores område. For inden man har set sig om, kan svindlerne tømme din konto for penge, siger politiinspektør, Ole Henriksen