Politi advarer mod stjålet værktøj i omløb

Midt- og Vestjyllands Politi beder nu folk om at være opmærksomme, hvis de ser billigt værktøj til salg, som kan være stjålet.

2:17
I løbet af sommeren har byggepladser og håndværkerbiler været hårdt ramt af tyverier. Nu advarer politiet mod at købe værktøjet på nettet

Flere gange om året oplever byggepladser i det midt- og vestjyske, at ukendte gerningsmænd stjæler værktøj fra pladsen. Det får nu politiet til at opfordre borgere til at være opmærksomme på, at det stjålne værktøj kan være billigt til salg. 

Midt- og Vestjyllands Politi advarer især borgerne om at være opmræksomme på eksempelvis Den Blå Avis, Gul og Gratis og salgs-grupper og sider på Facebook.

- Hvis man ser værktøj i større mængder eller til priser, der virker mistænkeligt lave, er det vigtigt at sikre sig, at der ikke er tale om stjålne varer, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på twitter. 

Politiet nævner et eksempel natten mellem lørdag den 30. juli og søndag d. 31. juli, hvor en byggeplads i Ikast-Brande Kommune fik stjålet store mængder værktøj. Gerningsmændene stjal forskellige typer bore-maskiner, savemaskiner, skruemaskiner samt andre elektriske redskaber, værktøj og arbejdstøj.

Hæleri er strafbart med op til 6 års fængsel 
Det er køberens eget ansvar at sikre sig, at eventuelle købte varer ikke er stjålne. Derfor er det vigtigt at kunne dokumentere, hvor købte varer stammer fra. Hæleri straffes med bøder eller fængsel op til et år og seks måneder og i særligt grove tilfælde op til seks års fængsel. Hvis borgerne ser værktøj i større mængder til mistænkeligt lave priser, opfordrer politiet derfor til, at man kontakter politiets servicecenter på tlf. nr. 114 eller politiet via mvjyl@politi.dk.