Politi: 66-årig var erfaren pilot

Den 66-årige mand, der i dag mistede livet i et flystyrt i Vorupør, var i følge politiet en særdeles erfaren pilot. Politiets teknikere skal nu undersøge gerningsstedet for at finde årsagen til styrtet.

Ifølge Henrik Høgh-Poulsen, der er indsatsleder ved Midt og Vestjyllands Politi, så var den 66-årige nu omkomne pilot fra Thisted en særdeles erfaren én af slagsen.

- Han skulle være både meget erfaren og også meget påpasselig i forhold til at flyve, så vi kan ikke angribe hans evner i forhold til at kunne håndtere det her fly, lyder det fra Henrik Høgh-Poulsen på stedet, hvor flyet af typen Ultralet kort efter klokken 13 styrtede til jorden.

Dræbt på stedet

Den 66-årige pilot fra lokalområdet omkom efter politiets vurdering på stedet, men flyet brød i brand, da det ramte jorden på en adresse på Bredkærvej i Sønder Vorupør.

Piloten skal ifølge vidner have foretaget flere tekniske afprøvninger af flyet i løbet af dagen. Og vidner oplyser til politiet, at flyet kom flyvende fra vest i østlig retning og havde flere anflyvninger på flyvepladsen ved Vorupør.

- Efter flere forgæves forsøg, hvor flyet et par gange var nede og røre jorden, for så at gå i luften igen, mistede piloten ved sidste anflyvning kontrollen over flyet og styrtede til jorden, forklarer indsatsleder Henrik Høgh Poulsen.

Tekniske undersøgelser og vidneafhøringer

Politiets kriminalteknikere er på vej til Vorupør for at undersøge, hvordan ulykken kunne ske.

- De skal lave nogle tekniske undersøgelser på haveriet og dét sammenholdt med de vidneafhøringer, vi laver lige nu, giver os forhåbentlig en forklaring på, hvorfor det her endte, som det gjorde, siger Henrik Høgh-Poulsen.

Den 66-årige var alene ombord på flyet.

Vores reporter var her til aften til stede på ulykkestedet i Vorupør: