Polak fængslet for cykeltyverier

Anholdt i Tyskland og fængslet for tyverier i Kibæk og Arnborg.

Retten_i_Herning_int_1.jpg

En 39-årig mand fra Polen blev fredag ved retten i Herning varetægtsfængslet til den 14. juli - sigtet for tyveri af omkring 25 cykler i Kibæk og Arnborg. 

Politiet mener, at han ville sælge de stjålne cykler i Polen - i grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig. Han forklarede, at cyklerne tilhører en ven, der har bedt ham om at køre dem til Polen. Han valgte dog ikke at kære kendelsen til landsretten.

Blev holdt under observation

Midt- og Vestjyllands Politi blev i første omgang opmærksom på den 39-årige, da der i Arnborg blev meldt om to mænd, der luskede rundt i byen og kiggede ind i folks garager. Politiet fandt den polske mand i en bil - og i nærheden af bilen lå der flere cykler. Betjentene kunne dog ikke bevise, at den 39-årige havde noget med cyklerne at gøre, og han fik derfor lov til at køre videre.

Politiet valgte imidlertid at holde bilen under observation, og betjentene fulgte ham af to omgange til en plantage ved Arnborg, hvor der lå flere cykler. Den 39-årige blev herefter efterlyst, anholdt i Tyskland og herefter udleveret til Danmark.