Hyldesten må vente: Pokalheltene gør klar til næste kamp

FCMs pokalmestre fik lov til at feste igennem efter sejren over Brøndby. Men søndag står den på træning igen.

Anfører Jakob Poulsen løfter pokalen efter sejren i pokalfinalen.
Anfører Jakob Poulsen løfter pokalen efter sejren i pokalfinalen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er formentlig en del FC Midtjyllands-fans, der lørdag vågner med en smule ondt i hovedet, men de skal ikke regne med at fortsætte festen med en officiel hyldest af klubbens pokalhelte.

Der resterer stadig to kampe i superligaens mesterskabspil. Allerede på mandag venter der FCM en ny kamp mod Brøndby - denne gang på Brøndby Stadion - og derfor har klubben ikke planlagt en officiel hyldest hjemme i det midtjyske.

- Vi ved endnu ikke helt, hvordan vi fejrer pokaltitlen, men vi vil altid gerne holde en god fest sammen med vores fans, siger klubbens kommercielle direktør Jacob Jørgensen.

FC Midtjylland sikrede sig klubbens første pokaltitel i en medrivende finale i Parken i København mod Brøndby IF. Den ordinære kamp sluttede 1-1, og da der ikke blev scoret i den forlængede spilletid, blev det hele afgjort på straffespark, hvor FCM-målmand Jesper Hansen blev den store helt med to redninger. 

- Efter kampen var der officiel banket i Parken, og herefter tog spillerne og deres familier ud til et hotel i Holte. Spillerne fik lov til at give den gas. De var i byen i København, og jeg gætter på, at det blev sent, siger Jacob Jørgensen.

1:16
Sådan fejrede FCM-spillerne pokaltitlen efter sejren i Parken.

Snart hverdag igen

Da FCM lagde planerne for pokalfinalen, håbede klubben på til den tid stadig at være med i kampen om DM-titlen. Nu må midtjyderne nøjes med sølv, og derfor fik spillerne lov til at feste igennem efter pokaltriumfen. 

Men hverdagen venter lige om hjørnet. Søndag står den på træning hjemme i det midtjyske.

- Vi har en kamp på mandag, hvor vi selvfølgelig gerne vil gøre en god figur, men jeg synes, at det var helt passende at give dem lov til at feste. Man skal huske at fejre sine succeser, siger Jacob Jørgensen.

Han har i øvrigt masser af roser til klubbens fans og takker for den store opbakning i hovedstaden. 

- Det var en helt fantastisk dag - noget af det største, jeg har oplevet. Vi følte næsten, at vi havde vundet kampen på forhånd. Der var 6000-7000 mennesker, der før kampen festede i regnvejret i fanzonen - et fantastisk arrrangement, der blev banket op på halvandet døgn. Og inde i Parken blev vi bakket op af 10.000 fans, siger Jacob Jørgensen.

2:33