Pladsmangel: Politidirektør vil have gammel politigård igen

122 nye arbejdspladser giver pladsmangel hos Midt- og Vestjyllands Politi, der nu håber på at få deres gamle politigård tilbage.

Politistationen ligger på Nørreport 1.
Politistationen ligger på Nørreport 1.
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi med hovedsæde i Holstebro skal finde plads til 122 nye administrative medarbejdere, og politidirektøren, Jens Kaasgaard, håber at få den gamle politigård tilbage.

Politiet flyttede i 2016 ind i en ny politistation på Stationsvej, men her er der ikke plads til de ekstra medarbejdere.

- Jeg håber måske, vi kan få den gamle politigård tilbage igen, og så få den opgraderet, så vi kan komme i gang. Hvis man begynder at søge væk fra vestegnen (Københavns Vestegns Politi, red.), skal vi også være klar til at mande op, og det skal vi arbejde på i de kommende måneder, siger politidirektør Jens Kaasgaard til TV MIDTVEST.

Politidirektøren forventer at arbejdet for alvor begynder henover sommeren, hvor de 122 medarbejdere fra Administrativt Center Øst kan blive slået sammen med de eksisterende 180 i Administrativt Center Vest.

Politistationen står tom

Flere ting taler for, at de nye medarbejdere får hjemme i den gamle politigård. Den er nemlig indrettet, så den kan bruges, den står tom og den er stadig til salg.

- Det er klart, når man pludselig får 120 nye medarbejdere, så skal der findes faciliteter og bygninger til dem. Det er ikke noget, man bare sådan lige skaffer. De skal også være indrettet, så vi kan bruge dem fornuftigt, og det kunne den gamle politigård være et godt bud på, siger Jens Kaasgaard.

Den gamle politigård, som ligger centralt i Holstebro ved Nørreportcenteret, er til salg hos Freja Ejendomme efter staten overtog den ved politiets flytning. 

Borgmesteren er positiv

Beliggenheden tæt på Nørreport Centeret er en af de bedste i Holstebro, og derfor kunne man tro, at kommunen selv havde planer med pladsen. Sådan står det dog ikke til.

- Det er meget sund fornuft. Den, politigården, står der stadig og har været brugt til formålet. Staten ejer den selv, så jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det ikke bliver til noget, siger borgmester H.C. Østerby.

Kommunen har selv haft flere planer oppe at vende i området omkring Nørreport Centret, og den gamle politigård står ikke i vejen for dem.

- Det kommer ikke til at påvirke planerne om Nørreport Centret. Vi har haft grunden i tankerne til et hotel, som kunne ligge godt der, men nu er planen at bygge på parkeringspladsen, siger han. 

1:07
Politidirektør Jens Kaasgaard fortæller nærmere om problemerne med pladsmangel.