Pjæk kommer til at koste

Fremover koster det en bøde, hvis man som patient ikke møder op til sin planlagte behandling på sygehuset i Region Midt.

knaeoperation6.jpg

De har i årevis talt om at prøve det af, og regeringer har presset på, og fra sommer bliver det så en realitet i Region Midtjylland: Hvis du ikke møder op til behandling på sygehuset, så skal du til lommerne og betale en bøde.

- Vi skal have testet, om vi på den måde kan nedbringe antallet af udeblevne patienter, siger Bent Hansen, Soc. dem., formand i Region Midtjylland til Ritzau.

Koster millioner

Udeblevne patienter koster hvert år millioner af kroner, og ved de seneste økonomiforhandlinger mellem Danske Regioner og Sundhedsministeriet gik både Region Midt og Region Syd med til at indføre en forsøgsordning med at give bøder.

Tre afdelinger i Midt og Vest

I det midtjyske kommer forsøgsordningen til at omfatte tre afdelinger i henholdsvis Hospitalsenheden Vest og Hospitalsenheden Midt. På forhånd forudser regionsrådsformanden, at ordningen bliver svær at administrere.

Var helst fri

- Dybest set var vi helst fri, fordi det risikerer at give en masse administrativt bøvl med at inddrive pengene. Hvor stor skal bøden være, og skal vi sende kongens foged, hvis folk ikke betaler?, siger Bent Hansen.

Skal evalueres

Sundhedsminister Astrid Krag, SF, har forståelse for regionernes bekymringer:- Derfor er det vigtigt at slå fast, at der er tale om et forsøg, som skal evalueres, så vi kan justere ting, der eventuelt skulle vise sig ikke at fungere, skriver ministeren i en mail til Ritzau.