Pistol-mand: Urimeligt at straffe mig

En 26-årig mand har fået en straffesag på halsen, efter at han i weekenden stoppede et par tyve i Hammerum ved at true dem med en signalpistol. ”Meget urimeligt,” mener han selv

Den 26-årige mand opdagede natten til søndag at to unge mænd var i færd med at stjæle pantflasker fra et supermarked på Hammerum Hovedgade.

- Irritationen gik op i mig. Jeg blev arrig. De skulle bare ikke have lov til at gøre det. Jeg synes, vi har for meget indbrud og tyveri i dagens Danmark, og det skal jo stoppes før eller siden, fortæller manden, der gerne vil være anonym.

Truede med signalpistol

Derfor fandt han en signalpistol frem, og truede de to unge mænd med den.

En signalpistol er et ufarligt våben, der for eksempel bliver brugt til hundetræning og til at affyre startskud ved sportsbegivenheder.

- Jeg fyrer et varsels skud af, og siger til dem, at de skal ligge sig ned på jorden. Og da jeg så havde ringet til politiet, stikker de af, og jeg løber efter dem. Og så løber vi lige i armene på politiet, siger han.

Sigtet for overtrædelse af våbenloven

Men selvom den 26-årige stoppede to tyve, har han nu også selv fået en straffesag på halsen. Han er blevet sigtet for trusler på livet samt overtrædelse af våbenloven.

- Jeg synes, det er meget urimeligt. Jeg prøver at gøre en god gerning, og så skal straffes for det. Hvad skal jeg så gøre næste gang, der er tyveri. Skal jeg så bare kigge den anden vej, siger han.

Stor opbakning

Siden historien kom frem, er han blevet mødt af stor opbakning og sympati på blandt andet Facebook.

Ud af 529 kommentarer på TV MIDTVEST's Facebookside, mener fire ud af fem brugere, at det er forkert at straffe manden for at lave civil anholdelse.