Pione Sisto skifter til Celta Vigo

Pione Sisto skifter Herning ud med Vigo, når han skifter fra FC Midtjylland til Celta i spansk fodbold.

180715Sisto.jpg

Den langvarige transferføljeton om fodboldspilleren Pione Sisto har fundet sin afslutning. FC Midtjylland meddeler søndag aften, at klubben har solgt det 21-årige stortalent til Celta i den spanske Primera Division, hvor han bliver holdkammerat med Daniel Wass. Celta sluttede i sidste sæson som nummer seks i den bedste spanske række.

Pione Sisto fik sit store gennembrud i sæsonen 2014/2015, hvor FC Midtjylland vandt DM-guld for første gang. Han spillede en meget stærk efterårssæson i 2014, hvor han vandt Tipsbladets traditionsrige hæder Efterårets Profil i Superligaen. I foråret 2015 var han en del ramt af skader, men han vendte dog tilbage i tide, så han kunne være med til at sikre guldet til FC Midtjylland. I sidste sæson satte de mange rygter om et forestående salg sig tilsyneladende i den unge spiller, der ikke var helt oppe at ringe på samme niveau som i mesterskabssæsonen.

Pione Sisto er søn af sudanske forældre. Han kom til Danmark, da han var få måneder gammel, men først i december 2014 fik han dansk statsborgerskab. I juni sidste år var han med Danmarks U21-landshold til EM i Tjekkiet, hvor det danske hold nåede frem til semifinalen. Pione Sisto scorede et enkelt mål ved slutrunden, da han blev skiftet ind og blev matchvinder i 2-1-sejren over Tjekkiet i den første gruppekamp.

I september sidste år fik han debut på A-landsholdet, hvor han foreløbig er noteret for to kampe.

/ritzau/