Pilotstrejke rammer Karup Lufthavn

Norwegian indstiller alle indenrigsflyvninger i Danmark. Fem afgange fra København til Karup og retur vil være aflyst.

Norwegian_0.jpg

Pilotstrejke hos Norwegian rammer indenrigstrafikken i Norge, Danmark og Sverige og 35.000 passagerer.

Norwegian indstiller alle indenrigsflyvninger i Norge, Sverige og Danmark som følge af optrapningen af pilotstrejken fra onsdag, oplyser selskabet.

Det betyder, at alle otte afgange fra København til Aalborg og retur og alle fem afgange fra København til Karup og retur vil være aflyst.

Samtidig er også alle flyvninger mellem de skandinaviske hovedstæder aflyst.

Dermed bliver flere end 35.000 kunder i Skandinavien onsdag berørt af pilotstrejken i Norwegian.

Norwegian-ledelsen har siden weekenden forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en strid om deres ansættelsesforhold for at undgå, at endnu flere rejsende bliver berørt.

- Trods gentagne forsøg fra Norwegian-ledelsen på at få konstruktive samtaler for at undgå optrapning af strejken, har det ikke været muligt at få en dialog, skriver selskabet i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver påvirket af aflysninger. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at tage vare på passagerer på bedst mulig måde.

Alle, som har registreret sit mobiltelefonnummer på sin Norwegian-profil, og som bliver påvirket af strejken, vil få en sms fra selskabet.

Aflyst fly giver ny billet eller penge retur

Hvis dit fly bliver aflyst, er du dog ikke overladt til dig selv. Vicedirektør Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk forklarer, at passagerne har følgende rettigheder.

- Du kan få ny billet eller pengene tilbage. Du må selv bestemme, om du vil have ombooket din billet til en anden afgang, eller om du vil have pengene tilbage, hvis dit fly bliver aflyst. Får du pengene tilbage, kan du muligvis komme hurtigere hjem med eksempelvis tog.

- For at få billetten refunderet skal man møde op i lufthavnen - også selvom man ved, at fly-afgangen er aflyst. Hvis luftfartsselskabet har meldt noget andet ud, skal man følge de instrukser.

/ritzau/