Pillesag i Landsretten

En ankesag om hjemmeproduktion af over en halv million piller gik mandag i gang i Landsretten.

091115Piller.jpg

Landsretten i Viborg gik mandag i gang med en anke-sag om hjemme-produktion af over en halv million piller på en gård ved Sunds. I november sidste år blev to mænd hver idømt 6 års fængsel og en bøde på 225.000 kroner ved Retten i Herning.

- Det vi håber på er, at min klient bliver frifundet for en del af den her pilleproduktion og får sat straffen ned, siger Mette Grith Stage, forsvarer.

På anklagebænken sidder igen 30-årige Troels Nielsen og 42-årige John Hansen. Ved anholdelsen i oktober sidste år var Troels Nielsen studerende. John Hansen arbejdede i et gulvfirma. Det er dem, der nu har anket dommen.

- Sagen er blevet forlagt i dag, og vi har kigget nærmere på sagens bilag. Og det, der skal ske de næste par dage, er, at vi skal afhøre de to tiltalte og i næste uge afhøre i alt 16 vidner, siger Maja Engfred, senioranklager, Statsadvokaten i Viborg.

Skærpelse af straffen

Inden anholdelsen havde politiet aflyttet, overvåget og lavet hemmelige ransagninger af de to mænds bopæle gennem længere tid.

Godt nok går forsvarerne efter at få nedsat straffen, men står det til anklageren, skal de tiltalte ikke regne med at sidde mindre end 6 års fængsel.

- Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om skærpelse af straffen, og i øvrigt påstået de tiltalte dømte i samme omfang, som det skete i byretten, siger Maja Engfred.

Der er afsat i alt ni dage til retssagen. Går alt efter planen bliver der afsagt dom den 24. november.

I videoen kan du se indslaget om retssagen.

1:52
I dag tog landsretten fat i sagen om ulovlig produktion af 600.000 piller på en gård ved Sunds