Venstre-politiker: Skyd ulven en kugle for panden

Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre mener, at antallet af ulve i Danmark skal reguleres

Ulv
Foto: Arkiv

Siden oktober er over 20 får blevet angrebet af noget, der ligner en ulv, i et område sydvest for Holstebro.

Folketingsmedlem for Venstre Kristians Pihl Lorentzen mener, at det nu er på tide, at man seriøst skal overveje at regulere antallet af ulve i Danmark.

- Det må være sådan, at man altid i selvforsvar af sine dyr, må skyde en ulv en kugle for panden, siger han.

I næste uge vil han tage sagen op med sin partifælle miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- Der er jo nogle der synes, at det er vældigt, at der nu er kommet ulve i Danmark igen efter 200 års pause. Så er vi nogle andre, der er skeptiske og mener, at der er tale om et rovdyr, hvor meget tyder på at fordelen ved at have dem her langt fra er lige så store som de ulemper og den utryghed, de giver, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Efterlyst politisk handling

Det er virksomheden Storålam, der i løbet af de seneste måneder har mistet en masse får. Virksomheden har tidligere fået erstatning fra Naturstyelsen, fordi det med stor sandsynlighed er en ulv, der her angrebet nogle af deres får.

Fåreavler Peter Bertil Hellén har tidligere efterlyst, at man begynder at tage sagen omkring ulve i Danmark alvorligt.

- Synes man ikke, at der er et problem med ulven, så ved jeg fandme ikke, hvad der er et problem, sagde han i sidste uge i et interview med TV MIDTVEST, da to får havde mistet livet på hans mark.

Siden dengang har endnu to får mistet livet. De blev fundet mandag eftermiddag på en mark ved Idom udenfor Holstebro.

- Der er jo nogle, der mener, at ulvene skal være her, og så er vi nogle, der mener, at der også skal være plads til mennesker og menneskers husdyr - og der skal i hvert fald være plads til de erhvervsfolk, der lever af at avle lam og får, siger Kristian Pihl Lorentzen 

 

1:41