Pihl Lorentzen: Regler for studenterkørsel har brug for et serviceeftersyn

En ulykke under en studenterkørsel lørdag har sat gang i debatten om studentervognes sikkerhed.

(Arkivfoto) Foto: Morten Stricker

Det er oplagt, at Færdselssikkerhedskommissionen ser nærmere på reglerne for studenterkørsel.

Det siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til debatten om studentervognes sikkerhed, der tog fart efter en ulykke lørdag.

Læs også Studenter er trætte af karakterræs på sociale medier

Her blev en 19-årig mand kvæstet, da han faldt af en studentervogn.

- Når der sker en ulykke, skal man granske årsagen til den og se på, om gældende regler er tilstrækkelige, eller om det er et hændeligt uheld.

- Der sker jo uheld, overalt hvor mennesker færdes, men selvfølgelig skal vi ind og kigge på, om reglerne er gode nok, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Den 19-årige var ifølge politiet fortsat i kritisk tilstand søndag eftermiddag.

Uenig med dem der vil forbyde studenterkørsel

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, sagde til en række medier søndag, at han overvejer et forbud - hvis sikkerheden ikke bliver strammet.

Et forbud er dog at gå for vidt, mener Venstres transportordfører.

- Det er jo selvfølgelig dybt tragisk hver gang, der sker en ulykke, men jeg er meget uenig med dem, der siger, at nu skal vi bare forbyde studenterkørsler, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han foreslår i stedet et "serviceeftersyn", som han dog ikke vil uddybe yderligere.

- Det må dem, der er fagligt kompetente jo vurdere. Jeg er jo ikke ekspert på sikkerhedsregler i studenterkøretøjer, siger han.

Flere partier åbne overfor regelændringer

En række andre partier - blandt andet EL, S og DF - har erklæret sig åbne over for at se reglerne efter i sømmene.

Både en slags "ladvagt", der holder øje med sikkerheden på vognen, samt køretøjernes fartgrænser er områder, der kunne være værd at se nærmere på, siger transportordfører Rasmus Prehn (S).

- Det er altid trist og ulykkeligt, når der sker et uheld, og vi skal selvfølgelig have en dialog med branchen og gymnasieelevernes organisation, om hvordan man kan skærpe sikkerheden, siger han.

I Færdselssikkerhedskommissionen vil emnet blive sat på dagsordenen til efteråret, understreger formand og transportordfører Kim Christiansen (DF).

- På trods af kameraer kan det være svært for chaufføren at styre begivenhederne, når han også skal koncentrere sig om at køre bil. Derfor kunne det være godt at have en anden voksen og myndig person med på ladet, siger han.

- Festen skal ikke foregå på ladet af en lastbil. Det er en hyggetur, man skal køre, hvor man ser og bliver set.

/ritzau/

Læs også Drømmevæg skal minde studenter om andet end karakterer og job