Pihl får fjernet citater fra hjemmeside

Foreningen Retten til Liv har nu fjernet flere citater fra deres hjemmeside efter henvendelse fra Venstres folketingspolitiker Kristian Pihl Lorentzen.

kristian pihl_0.jpg

Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen har ifølge TV2.dk kontaktet foreningen Retten til Liv og bedt dem om at fjerne citater fra ham, som beskrev at han ikke går ind for ubegrænset fri abort.

- Vores webredaktør blev kontaktet for kort tid siden af Kristian Pihl Lorentzen og blev bedt om at tage citatet ned, forklarer formand for foreningen Per Damgaard Pedersen.

Det var ifølge TV2.dk Kristian Pihl Lorentzens sekretær, der kontaktede webredaktøren, som inden for 10 minutter fjernede citatet fra siden.

Citaterne gav anledning til en artikel i avisen MetroXpress, og har i løbet af eftermiddagen mødt kritik fra flere sider.

Spørgeundersøgelse fra Retten til Liv

Historien stammer fra en spørgeundersøgelse, som foreningen Retten til Liv har stillet flere folketingsmedlemmer. Spørgsmål og svar fra de respektive politikere ligger på foreningens hjemmeside og her kunne man indtil for kort tid siden læse Kristian Pihl Lorentzen svare således på spørgsmålene:

Spørgsmål I: Mener du, at abort er et etisk problem?

  • Kristian Pihl Lorentzen

    , Vestjylland: Jeg går generelt ind for fri abort. Men abort er et etisk problem, hvis det misbruges mange gange - nærmest som en slags udvidet prævention.

  • Spørgsmål II: Vil du arbejde for at begrænse antallet af aborter?
  • Kristian Pihl Lorentzen

    , Vestjylland: Det bør ikke være muligt at få fri abort et stort antal gange. Det er sløseri og personlig ansvarsforflygtigelse.

  • Spørgsmål III: Vil du arbejde aktivt for et Danmark, der beskytter alle ufødtes ret til at leve
  • Kristian Pihl Lorentzen

    , Vestjylland: Jeg går ind for fri abort, men med begrænsning i antal, bortset fra svære sociale tilfælde.

Artiklen om at Kristian Pihl får fjernet citater fra foreningen Retten til Liv: