Henrik er kæmpe Viborg-fan: Pigerne elsker det

I dag spillede Viborg HKs kvinder ude mod Herning-Ikast. Med som opbakning havde holdet naturligvis sin faste fanskare.

Henrik Gade Jensen tilbringer meget af sin tid på tilskuerpladserne, når Viborg HKs håndboldkvinder er i aktion. Søndag var ingen undtagelse, da Viborg gæstede Herning-Ikast.
Henrik Gade Jensen tilbringer meget af sin tid på tilskuerpladserne, når Viborg HKs håndboldkvinder er i aktion. Søndag var ingen undtagelse, da Viborg gæstede Herning-Ikast.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

I dag tørnede lokalrivalerne Herning-Ikast og Viborg sammen i kvindernes håndboldliga. Herning-Ikast løb med sejren på banen, men på tilskuerpladserne var en helt anden kamp igang. Her var det gæstefansene fra Viborg, der løb med titlen som de mest højrøstede. 

- Jeg elsker håndbold, og jeg elsker kammeratskabet. Det er bare fedt. Jeg tager aldrig til en kamp, uden jeg tror på, at Viborg vinder, fortæller Henrik Gade Jensen, der er Viborg-fan.

Han har været med i fangruppen de sidste ni år. I dag er han én af de mest markante stemmer blandt Viborg-fansene.

- Der er jo nogen, der skal gøre det. Jeg er rimelig god til at råbe højt, og så synes jeg, det er enormt sjovt - pigerne elsker det. Det siger de i hvert fald, siger Henrik Gade Jensen.

Når han fortæller, at pigerne elsker det, så er det altså opbakningen og Viborgs håndboldkvinder, han refererer til. Selvom Henrik Gade Jensen og de andre Viborg-fans gjorde, hvad de kunne fra tilskuerrækkerne til dagens kamp ude mod Herning-Ikast, så endte det alligevel med, at domkirkebyens håndboldkvinder måtte se sig slået.

Herning-Ikast vinder kampen 23-22 og indtager nu andenpladsen i slutspillets gruppe to. Imens er Viborg foreløbigt henvist til 3. pladsen.

- Selvfølgelig er vi skuffet. Det er vi hver gang Viborg taber, men det er vores egen skyld, siger Henrik Gade Jensen.

2:33
I dag var der lokalopgør mellem Viborg HK og Herning Ikast Håndbold. Og kampene mod lokale rivaler betyder ekstra meget for fansene.