Peter Sørensen: Det var min kone, der slog og sparkede

Silkeborg IF's cheftræner afviser at have været voldelig over for sin ekskone. Det var hende, der var korporlig, siger han.

Superligatræneren kan ikke genkende ekskonens voldsanklager. I stedet forklarer han, at hun har forsøgt at afpresse ham.
Superligatræneren kan ikke genkende ekskonens voldsanklager. I stedet forklarer han, at hun har forsøgt at afpresse ham.
Foto: TV2 Østjylland

Det var et konfliktfyldt forhold, som fodboldtræner Peter Sørensen havde til sin tidligere hustru. Det fortæller han fredag formiddag i Retten i Aarhus, hvor han er tiltalt for vold mod sin ekskone.

Træneren fra superligaklubben Silkeborg IF er tiltalt for at have skubbet og væltet sin daværende kone omkuld, mens hun holdt parrets ni måneder gamle datter i favnen.

Men fodboldtræneren afviser at have udøvet nogen former for vold.

- Jeg har råbt højt, jeg har slået hårdt i bordet, jeg har verfet en stol over i et hjørne. Men jeg har ikke været voldelig, forklarer Peter Sørensen foran dommeren og de to domsmænd.

Den 43-årige træner siger, at det tværtimod er ekskonen, som har været korporlig.

- Hun har i hvert fald både slået og sparket, forklarer han.

Skænderi om børnene

Striden mellem de to skyldes ifølge cheftræneren, at hans daværende kone ikke kunne acceptere, at han gerne ville bevare kontakten til sine to teenagedrenge fra et tidligere forhold.
    
Striden kulminerede, da kvinden - ifølge Peter Sørensens forklaring - forbød ham at komme med til sønnens konfirmation. 

Det endte i skænderi, men der var ingen vold involveret, forklarer Peter Sørensen.

Anklager Sine Cully har fremlagt en mailkorrespondance mellem Peter Sørensen og kvinden fra marts sidste år. Her skriver Peter Sørensen, at han undskylder for "utilstedelige ugerninger".

Peter Sørensen skriver også, at "voldsudøvelse er en saga blot - både bagudrettet og forudrettet". Anklageren vil vide, om fodboldtræneren dermed erkender, at han har været voldelig.

Men det afviser fodboldtræneren. Han satte citationstegn omkring ordet "voldsudøvelse", forklarer han.

At han overhovedet brugte ordet var ifølge Peter Sørensens forklaring for at imødekomme sin daværende kone.

- Hvis jeg ikke erkendte det i en eller anden form, så kunne jeg ikke få et møde etableret, således at jeg kunne se min datter igen, siger Peter Sørensen.

Han forklarer også, at kvinden forlangte, at han skulle testamentere sin formue til hende og deres fælles barn.

Det var en form for afpresning, som fodboldtræneren til en vis grad måtte spille med på for at få lov til at se datteren, forklarer Peter Sørensen.

Ekskonen skal senere afgive forklaring, og retten ventes at afgøre sagen fredag eftermiddag.

/ritzau/