Peter Regin om maratonoptakt til VM: Ikke optimalt

Efter tidlig sæsonafslutning med sin klub har Hernings-drengen Regin været i gang med VM-forberedelserne i mere end to måneder.

Mens spillerne med base i Nordamerika er kommet flyvende ind i den danske trup i de sidste uger før ishockey-VM, er der andre, der har haft en anderledes langtrukken optakt til turneringen.
    
Det gælder ikke mindst tre af holdets bærende kræfter, Peter Regin, Jesper B. Jensen og Oliver Lauridsen, der har været i gang med forberedelserne siden slutningen af februar.
    
Sammen med deres klub, Jokerit, blev de slået ud af KHL-slutspillet i første runde, og når de lørdag spiller VM-åbningskamp mod Letland, er det deres første betydende kamp i mere end to måneder.
    
- Vi havde to ugers træningslejr med Jokerit efter sæsonafslutningen, og så jeg var lige hjemme et par uger, inden vi samledes VM-træningslejren i Odense.
    
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, det er ved at være tid til at komme i gang, siger Peter Regin.
    
Den lange ventetid har betydet, at han og Jokerit-kollegerne har skullet bygge formen op igen, så han er klar til at toppe ved VM.
    
En noget anderledes situation, end da Regin spillede i NHL, hvor de første hold typisk afslutter sæsonen et stykke inde i april.
    
Som KHL-spiller skal han ikke bare igennem en lang VM-optakt, men også tage hensyn til, at Jokerits testkampe forud for næste sæson begynder allerede i juli.
    
- Det er ikke optimalt for os. Da jeg var i Nordamerika, kunne jeg bare tage direkte til VM og have en lang sommer bagefter.
    
- Nu får jeg nærmest ikke noget sommerferie. Jeg tager nok en uge efter VM, og så er det i gang med at træne igen. VM og KHL er ikke det perfekte match, siger Peter Regin.
    
VM bliver hans første i syv år, og som center i førstekæden kommer Regin til at tage et stort slæb i jagten på dansk succes i Köln.