Pernille tog bronze i EM i bagning

Pernille Garsdal Jørgensen fra Ålestrup vandt i dag over tyskerne i europamesterskaberne for unge bagere i Bern i Schweiz.

De mange timer's træning på Holstebro Tekniske Skole i selskab med landstræner for bagerungdom, bagerfaglærer Lars Jocobsen, gav i dag, torsdag, resultater. Pernille Garsdal Jørgensen fra Ålestrup, vandt bronze ved europamesterskabet for unge bagere.

Pernille var sammen med træningsmakkeren Mads K. Kristiansen deltagere i EM tirsdag til torsdag, hvor Pernille til sidst kunne løfte armene over hovedet med en bronzepokal i hænderne.

- Jeg er meget stolt, jeg har jo slået store brødnationer som Tyskland og Frankrig, siger Pernille.

Guld- og sølvmedaljen blev snuppet af henholdsvis Østrig og Schwiez, som også er store brødnationer.

Bagte og bagte og bagte

Pernille og Mads var allerede i konkurrence tirsdag, hvor de havde fem timer til at vise hvad de kunne præstere i et bageri. De skulle fremstille 3 forskellige store brødtyper, 3 små brødtyper, wienerbrød, et skuestykke eller en festkage og til sidst 4 forskellige kuvertbrød.

Begge de Danske deltagere holdte sig indenfor tidsgrænsen, noget, som er er overordentligt vigtigt, da der ellers vil være pointtab.

Åbent hus på lørdag

På lørdag, når Holstebro Tekniske Skole holder åbent hus, vil Pernille og Mads vise hele programmet, til alle som måtte være interesseret.