Pernille Harder kan blive årets sportsnavn

En tennisspiller, fodboldspiller eller cykelrytter kæmper om titlen Årets Sportsnavn 2018 og 75.000 kroner.

Tennisspilleren Caroline Wozniacki, fodboldspilleren Pernille Harder og cykelrytteren Michael Valgren er nomineret til Årets Sportsnavn 2018.

Det har Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten besluttet.

Dermed er feltet skåret ned fra 15 indstillede kandidater til tre nominerede.

- Det er tre verdensklasseatleter. Der er hvert år hård konkurrence om at komme blandt de tre finalister til at blive Årets Sportsnavn, og 2018 er ingen undtagelse.

- Det ses blandt andet i den række af VM- og EM-medaljevindere, som ikke er sluppet gennem nåleøjet, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, i en pressemeddelelse.

quoteDet er tre verdensklasseatleter. Der er hvert år hård konkurrence om at komme blandt de tre finalister til at blive Årets Sportsnavn, og 2018 er ingen undtagelse

Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF

Michael Valgren har i år gjort sig bemærket ved at besejre den tredobbelte verdensmester Peter Sagan i endagscykelløbet Amstel Gold Race.

Mens Pernille Harder, der stammer fra Tulstrup ved Ikast, i år er blevet kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller, kunne Caroline Wozniacki for første gang løfte et grand slam-trofæ, da hun vandt Australian Open.

Wozniacki var også sidste år blandt de tre finalister til Årets Sportsnavn, men måtte se sig slået af badmintonspilleren Viktor Axelsen.

Vinderen bliver offentliggjort 5. januar ved Danmarks Radios sportsgalla i Herning. Med titlen følger en check på 75.000 kroner.

En priskomité bestående af blandt andre kulturminister Mette Bock (LA) og repræsentanter fra DIF, Team Danmark samt Jyllands-Posten står bag den endelige afgørelse.

Se også dette portræt: 25-årige Pernille Harder scorer normalt masser af mål. Men hendes største mål er at blive verdens bedste fodboldspiller