Pernille blev headhuntet efter fem minutter i New York

Pernille Møller fra Vildbjerg mente ikke selv, hun var modelmateriale, men modebranchen mente noget andet.

1440057195.jpg
Foto: diva models

Hun var kun 15 år, da hendes liv tog en drastisk drejning. Pernille Møller var i Tivoli med en veninde, da en agent fra et modelbureau henvendte sig til hende og spurgte, om hun ville være model. Hun sagde ikke ja med det samme, for hun syntes det var lidt mærkeligt.

- Jeg har altid set mig selv som den ranglede pige med kæmpe overbid og flyveører, sagde Pernille Møller tilbage i 2008.

Men hun tog imod hans visitkort, og da hun kom hjem til sine forældre, blev det vendt og drejet mange gange. For få år tidligere havde en vis sikker chat-konsulent i Herning kommune sagt nogenlunde det samme til piger i samme alder, og han var som bekendt interesseret i andet end pigernes modelkarrierer. Og der havde også været andre sager, hvor mænd med et kamera lovede unge piger, at de kunne få en glorværdig modelkarriere imod et par nøgenbilleder.

Pernille og hendes forældre besluttede sig for at tage chancen. For det var måske en once in a lifetime mulighed, som ville være ærgerlig at glippe. Pernilles far tog med hende over til modelbureauet i København. Og den var god nok. Det var et ægte modelbureau.

Hurtigt kom Pernille til castings mange forskellige steder, og hun blev også tilbudt et job i New York. Så hun tog familien med til storbyen over dem alle. Og efter fem minutter blev hun standset - af en modelagent der gav hende sit visitkort.

Hun kom hurtigt på forsiden af anerkendte modeblade og på models.com, der er en af de vigtigste hjemmesider i modelbranchen, og hun rejste det meste af verden rundt. Den ranglede pige med overbid og flyveører fra Vildbjerg var det nye hotte navn på catwalken. 

10:55
Se indslaget "Fra Vildbjerg til New York" fra 2009, da Pernille lige var blevet opdaget.

Valgte Herning fremfor New York

Men hun var stadig meget ung, og hendes forældre kunne ikke blive hos hende i New York. Og High Fashion branchen er hård. Pernille var somme tider til 18 castings på en dag. Det var måske nok meget prestigefyldte jobs, hun fik. Men hendes temperament passer ikke rigtig til den slags overgearede miljøer, hvor folk måske er lidt mere arrogante end gennemsnittet. Det var en meget fjern verden for hestepigen fra Vildbjerg.

Hun savnede sin familie, vennerne, hestene og freden og roen i Vestjylland. Faktisk så meget at hun ofte ringede grædende hjem til sine forældre midt om natten. Så hun lagde New York bag sig og flyttede tilbage til Herning.

Livet i High Fashion miljøet har hende én ting:

- Det er ok at sige nej, og det er nødvendigt at tænke på sig selv, hvis man også vil være noget for andre. Da jeg var så langt nede i New York, kunne jeg heller ikke være en god model, fordi jeg ikke havde den energi, der skulle til, siger Pernille Møller.

Hun er stadig model, men gider ikke de prestigefyldte High Fashion jobs længere. Hun er tilknyttet utallige modelbureauer over hele verden, og nu venter hun egentlig bare på, at reklamebureauer ringer og har brug for en model. Og det gør de jævnligt.

Nu er hun 25 år, er lige blevet mor og i sommer afsluttede hun en bachelor i international økonomi fra AU Herning. Hvis alt går efter planen, vil hun læse videre til sommer og stadig have modeljobs ved siden af.

Pernille Møller er Ugens Gæst. Se udsendelsen her:

27:32