Pensionister skal kunne bo i sommerhus året rundt

Regeringen vil lempe reglerne for brugen af sommerhuse, så pensionister kan bo der hele året. Et forslag der bekymrer Danmarks Naturfredningsforening.

Uanset hvor lang tid du har ejet dit sommerhus, så kan du måske i fremtiden få lov til at bo i det året rundt. Regeringen ønsker nemlig at ændre planloven, så reglerne ikke er så firkantede.
Som reglerne er nu, skal du have haft dit sommerhus i otte år, før du må kalde det din permanente adresse.
Men regeringen tror, at lempelser af reglerne vil skabe mere liv i landets yderområder.

- Det kan være med til at skabe øget omsætning i de lokale butikker, der ofte har det svært, siger Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen til Fyns Stiftstidende.

Lempelses-forslaget kommer som en del af regeringens plan for, hvordan der bliver skabt vækst i hele Danmark, og det vil blive forhandlet efter vinterferien.

Lempelser vil slide på naturen
Selvom liv i yderområderne af Danmark klinger godt i de flestes øre, så er Danmarks Naturfredningsforening langt fra tilfredse med forslaget om, at pensionister kan bo i deres sommerhuse året rundt.

- De rekreative sommerhusområder risikerer at ændre karakter og få et mere parcelhusagtig præg. Der bliver slidt mere på vores naturfølsomme områder, hvis der bliver flere helårsbeboere, siger geolog i Danmarks Naturfredningsforening, Nina Saarnak.