Pengepose vælter huse

Otte kommuner i landsdelen har idag fået stor check af indenrigsministeriet. Pengene skal bruges på at rive faldefærdige huse ned.

Det er dyrt at bygge nyt. Men det er faktisk også dyrt at rive ned. Derfor har Indenrigs- og Socialministeriet delt ud af en pulje. Otte kommuner her i landsdelen har fået en bid af kagen. Pengene skal nu bruges på at fælde de faldefærdige bygninger.   

I Struer Kommune vækker pengene stor glæde. Det vil formentlig betyde, at kommunen kan rive over 30 huse ned.

- Det er jeg utrolig glad for. Vi har arbejdet det sidste års tid med en helhedsplan, så vi kan komme de her faldefærdige bygninger til livs. De her penge er virkelig noget, der rykker, siger formand for Teknik og Miljø i Struer kommune, Mads Jakobsen (V).  

Midt- og Vestjylland løb med en tredjedel

                                                                                  Struer, Morsø og Lemvig har hver fået mellem 3 og 4 millioner kroner. Ringkøbing-Skjern, Thisted, Skive og Viborg har fået mellem 6,3 og 7,3 millioner. Og Vesthimmerland er den kommune, der har fået anden-mest i hele landet: Næsten 9 millioner kroner.

I alt har Midt- og Vestjylland på den måde fået knap en tredjedel af alle de penge der var til rådighed - Ca. 47,5 millioner kroner.

Hør interviewet med formand for Teknik og Miljø i Struer kommune her.