Pengemand afsiger dom over HC Midtjylland

HC Midtjyllands spillere får besked om klubbens fremtid efter hjemmekampen mod TTH Holstebro.

HC Midtjylland pokalmestre

Vil der fortsat være tophåndbold i HC Midtjylland efter denne sæson?

Det vil klubbens bestyrelsesformand og pengemand, Thomas Hintze, løfte sløret for efter lørdagens hjemmekamp mod TTH Holstebro.

Her får medarbejderne at vide, om klubben kan fortsætte i sin nuværende form, må dreje nøglen om, eller om der kan findes en fremtid på lavt økonomisk blus

- Spillerne skal vide, om de skal bruge EM-pausen på at se sig om efter noget andet, siger Thomas Hintze.

Da han gik ind i HCM for to år siden, medbragte han ti millioner kroner, der skulle løfte budgettet de følgende tre sæsoner. Men selv om det i 2016 lykkedes at vinde pokalturneringen, har nye sponsorer ikke just stået i kø.

Derfor er Thomas Hintzes millioner allerede brugt nu, og klubejeren har sat foden ned.

I november advarede han om, at der ikke var penge til at spille sæsonen færdig, men selv om intet er afklaret, ser det ud til, at den mest akutte lukningstrussel er afblæst.

Spørgsmålet er snarere, hvad der skal ske med HC Midtjylland i de kommende år.

- Vi kan godt sortere et par af landsholdsspillerne fra og spare en million. Men så er det et andet niveau, man spiller på. Så farer man op og ned mellem ligaen og næstbedste række.

- Det er der nogle, der synes er sjovt, og andre der ikke gør, siger Thomas Hintze.

I den seneste tid har han sendt spørgeskemaer ud til omkring 400 sponsorer for at få afklaret, hvilket sportsligt niveau de forestiller sig den nærmeste fremtid på.

- Hvis halvdelen af vores sponsorer bare vil have noget lokalt, noget hjerte og noget hobby, så er der penge til det. Men hvis de vil have eksponering, så er det andre beløb, vi taler om, siger Thomas Hintze.

HC Midtjylland er før efterårets sidste kamp nummer ti i herrernes håndboldliga.
    
/ritzau/