Pengebonus for kommunal besparelse droppes

Medarbejderne i Ringkøbing-Skjern Kommune får nu ikke længere bonus for at nedbringe sygedagpenge-sager. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Efter at der er blevet sået tvivl om medarbejdernes integritet i Ringkøbing-Skjern, er bonussen for nedbringelse af sygedagpenge-sager nu droppet.
Efter at der er blevet sået tvivl om medarbejdernes integritet i Ringkøbing-Skjern, er bonussen for nedbringelse af sygedagpenge-sager nu droppet.
Foto: Colourbox

Beskæftigelseschef i Ringkøbing-Skjern Kommune, Kim Ulv Christensen, har fredag formiddag meddelt, at resultatløns-aftalen med medarbejderne i kommunens sygedagpenge-afdeling bliver opsagt. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern

I sidste uge kom det her frem, at 25 medarbejdere fik bonus for at nedbringe antallet af personer på sygedagpenge. I den forbindelse var folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen, SF, ude og betvivle, om det var lovligt. Samtidig kunne vi her på TV MIDTVEST også berette om Charlotte Theilgaard Nielsen, der blev nægtet sygedagpenge, på trods af at hun havde en diskusprolaps. 

Integritet må ikke betvivles

Opsigelsen af bonussen kommer efter, at der er blevet stillet spørgsmål ved, om medarbejderne i afdelingen, der håndterer sygedagpenge, bevarer deres integritet, når sagerne skal behandles. Deres integritet må ikke betvivles. Det forklarer beskæftigelseschefen.

Kim Ulv Christensen ærgrer sig samtidig over, at ordningen ses som noget odiøst og mistænkeligt, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

I 2017 ville hver medarbejder have stået til at modtage 8.000 kroner i bonus. Men det kommer ikke til at ske efter opsigelsen af ordningen.