Penge til overbelægning på sygehuse

Som led i finanslovsforhandlingerne vil regeringen, SF og Enhedslisten nu sætte ind mod overbelægning på sygehusene.

Regeringen, SF og Enhedslisten har nu afsat 1,5 milliarder til sundhedsområdet, hvoraf 50 mio. kroner er øremærket til at få patienter væk fra gangene. Det skriver Ritzau.

Flere midt- og vestjyske sygehuse blandt andet sygehuset i Holstebro har haft store problemer med patienter, der må ligge på gangene på grund af overbelægning.

Ifølge regionsrådsformand Bent Hansen (S), kommer det sandsynligvis til at tage flere år at fjerne overbelægningerne på de medicinske afdelinger og udrydde problemet.

- Det er fornuftigt at lette presset på sengeafdelingerne, hvor belægningsprocenten er steget de senere år. Det er en start, og vi tager gladelig imod de ekstra penge. Men i forhold til vores budgetter, så batter det ikke så meget. De 50 mio. kroner, der tales om i 2014, rækker kun til 100 nye stillinger, siger han til Ritzau i en kommentar til delaftalen.

Holstebro Sygehus er et af de mange, der kæmper med overbelægning. I løbet af det seneste år har der været overbelægning på den medicinske afdeling på sygehuset i 49 af 52 uger.