Peder Sørensen forlader kommunalpolitik

Peder Sørensen forlader kommunalpolitik og sin byrådsplads i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- En meget svær beslutning er nu truffet. Jeg stempler ud efter snart 12 år i kommunalpolitik.

Sådan skriver byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune, Peder Sørensen fredag morgen på sin Facebook-side.

I marts sidste år meldte Peder Sørensen sig ud af SF for at blive løsgænger. Siden meldte han sig ind i Alternativet. Og han fortsætter i partiet.

- Jeg bliver i Alternativet, bare for at slå det fast, da Alternativet rummer alt det, de gamle partier ikke vil eller tør tage fat på. Jeg fortsætter med politikken, men nu på et andet plan eller i andre sammenhænge. Det kunne være i Storkreds regi eller som aktiv i Greenpeace, skriver han.

Men nu er det altså slut med kommunalpolitik i den klassiske forstand. I stedet vil Peder Sørensen hellige sig sit arbejde på kommunens produktionsskole og bruge mere til med sin familie og i fodboldklubben RIF.

Håber på flere unge kræfter i byrådet

I sit Facebook-opslag kommer den nu snart forhenværende byrådspolitiker også med en opfordring og et ønske.

- Rotationsprincippet er et godt princip, og det betyder nye friske kræfter i vores dejlige kommunes byråd. Håber også, at der bliver valgt mange unge, kvinder og mennesker med en anden hudfarve end min egen.

- Lad os nu samles i kommunen om de kandidater og politiske partier, der vil mest for den grønne omstilling og som tør tage de beslutninger, der retter sig mod den fremtid, der venter lige om hjørnet, slutter Peder Sørensen.

Det har endnu ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Peder Sørensen. Det er derfor endnu uvist, om han stopper i byrådet med øjeblikkelig virkning.