Påvirket bilist slået med politistav

48-årig gassede kraftigt op, da politiet ville anholde ham.

HolstebroNaerSkilt.jpg

Betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi måtte have stavene frem, da de onsdag aften skulle anholde en formodet narkopåvirket bilist i Holstebro.

Politiet blev opmærksom på den 48-årige bilist, da en bekymret borger ringede ind og fortalte om en bil, der både kørte hurtigt og meget slingrende. Da patruljen nåede frem, havde bilisten sat farten ned - til gengæld kørte han i venstre side af vejen.

Betjentene forsøgte at få at bilisten til at stoppe ved at bruge horn og lygter, men turen stoppede først, da han kørte op bag i en bil, der holdt for rødt i krydset ved Frøjkvej/Nørre Boulevard.

- Brugte den fornødne magt

Da politifolkene herefter ville have manden ud af bilen, gassede han kraftigt op - og betjentene besluttede sig for at bruge stavene. Manden blev slået på arme og ben og herefter anholdt.

- Det var en farlig situation med en påvirket bilist, der forsøgte at køre væk. Det gjaldt om at få ham ud hurtigst muligt, og i en sådan situation må vi bruge den fornødne magt, siger politikommissær Henrik Glintborg.

Politiet vurderer, at manden var meget påvirket af narko. Han overnattede i detentionen og vil formentlig blive løsladt efter endt afhøring. Senere kan han formentlig se frem til en tur i retten.