Paul Onuachu sender FC Midtjylland mod EL-playoffrunde

De danske mestre vandt 2-0 ude mod walisiske The New Saints og har det ene ben i Europa Leagues playoffrunde.

Arkivfoto af FC Midtjyllands Paul Onuachu.

Meget skal gå galt for FC Midtjylland, hvis holdet ikke skal gå videre fra de to opgør mod walisiske The New Saints i Europa League-kvalifikationen.

De forsvarende danske mestre vandt torsdag aften 2-0 på udebane og sikrede et særdeles godt udgangspunkt før returopgøret om en uge.

Onuachu blev kampens spiller

Med to mål blev angriberen Paul Onuachu den helt store helt for FC Midtjylland, der i playoffrunden møder taberen af opgøret i Champions League-kvalifikationen mellem svenske Malmö FF og ungarske Vidi FC. Tidligere var FCM også selv en del af kvalifikationen til Champions League, men holdet blev i sidste uge sendt ud af FC Astana og måtte se drømmen om en plads i Europas mest fornemme klubturnering fordufte.

FCM kom tidligt på sejrskurs i torsdagens opgør mod mestrene fra Wales. Ni minutter var spillet, da et hjørnespark fra Jakob Poulsen ifølge Herning Folkeblad blev mødt af Onuachu, som pandede FCM i front. Den nigerianske spydspids fordoblede sin og holdets måltotal i kampen 27 minutter inde i opgøret. Igen efter et hjørnespark. Onuachu lukrerede på, at holdkammeraten Bubacarr Sanneh headede bolden på tværs til Onuachu, som sendte bolden det sidste stykke i mål.

Med et godt resultat i bagagen kunne FCM tillade sig at undlade at komme bragende ud til anden halvleg. Mikkel Duelund fik en chance på en omstilling mod slutningen, men det blev ved 2-0.

FCM møder søndag AC Horsens på hjemmebane. I Superligaen har FCM syv point på fjerdepladsen efter de første fire runder.