Patientforening kritiserer nye blodprøveregler

Kronisk syge patienter vil fra 1. juli ikke længere have mulighed for at få taget blodprøver hos egen læge. Den ordning kritiseres nu skarpt af Patientforening.

bloedprove.jpg

Millionbesparelser i Region Midtjylland betyder, at blodprøverne fremover skal tages på sygeshuset - en ordning der nu kritiseres skarpt af en patientforening.

- Jeg synes, det er i sådan en grad en serviceforringelse, og det kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger Inger Kristensen, formand for Diabetesforeningen i Ikast-Brande.  

I går fortalte vi om diabetikerem Anine Nielsen fra Thyholm, der fremover skal have taget blodprøver på sygehuset i Holstebro i stedet for hos lægen, fem kilometer væk. 

- Det synes jeg godt nok bliver besværligt. Det vil tage mange af mine ressourcer, sagde hun i går til TV MIDTVEST. 

De kronisk syge vil nemlig få forlænget behandlingen på sygehuset, når de skal vente på at blodprøverne bliver analyseret.

- De som hellere vil gå til deres praktiserende læge skal have lov til det, fastslår Inger Kristensen. 

Og ændringen vil kunne mærkes hos patienterne, som dog helst skal gennem systemet på en smidig måde. Godt 94.000 blodprøver bliver flyttet fra lægerne til sygehuset. På den måde regner regionen med at spare godt 14 millioner kroner.

- De er rendt fuldstændig vild i deres regneark derinde. Jeg har foreslået dem i dag, at de skal tage ud og se, hvordan det foregår i den virkelige verden, siger Inger Kristensen. 

- Jeg er fuldstændig enig i, at en borger skal ikke møde op på hospitalet om morgenen til en eller anden undersøgelse og så først kan få taget undersøgelsen om eftermiddagen eller aftenen, fastslår Jørgen Nørby
formand for Udvalget for nære sundhed i Region Midtjylland.

- Jeg håber, vi i fællesskab sammen med de almene praksiser kan skrue det her sammen, så vi får det mest fleksible system, siger han.  

2:05
Region Midtjylland sparer på  blodprøve-udtagningen og det kritiseres nu skarpt af en patientforening