Udvalgsformand: Passer ikke, at vi har sparet på socialrådgiverne i Herning

Herning Kommune beskylder Dansk Socialrådgiverforening for at komme med urigtige oplysninger, når det gælder besparelser på socialrådgivere.

Dorte West
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Herning Kommune og Dansk Socialrådgiverforening er dybt uenige om, om det er besparelser på socialrådgiverne, der er en af årsagerne til, at der er sket kritiske fejl i en sag om tvangsfjernelse i Herning Kommune.

Fredag kritiserede socialrådgiverforeningen Herning Kommune for, at besparelser på 16 millioner er en del af forklaringen.

Til TV MIDTVEST sagde Trine Quist, formand for Dansk Socialrådgiverforening Region Nord, fredag:

- Det vi ved er, det er, at de har været igennem en turbulent tid - i hvert fald i det sidste års tid. Der er blevet sparet massivt på det her område. 16 millioner. Og det gør jo, at besparelser og omlægninger, afskedigelser og et ansættelsesstop kan ikke undgå at påvirke arbejdet.

- De der tal passer i hvert fald ikke for Herning Kommune, siger Dorte West (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

I følge udvalgsformanden er det rigtigt, at Herning Kommune har været igennem en besparelse på omkring 14 millioner på området i en periode fra 2015 og frem til nu.

- Men der er ikke sparet på socialrådgiverne. Dem er der tvært i mod ansat flere af, siger Dorte West.

- Jeg synes, det ville være klædeligt at socialrådgiverforeningen lige tjekker deres tal, inden de melder dem ud.

Det har i dag lørdag ikke været muligt at få en uddybende kommentar for socialrådgiverforeningens formand i Region Nord, Trine Quist.

Fredag kunne TV MIDTVEST fortælle, at en sagsbehandler i Herning Kommune er blevet fyret, som konsekvens af den kritisable tvangsfjernelsessag.

Det er en ekstern rapport fra revisions- og konsulentfirmaet Ernst & Young, der har slået fast, at der er sket en fejl i en sag om to piger på otte og ni år, der blev tvangsfjernet i december 2018.

- Det er en dybt ulykkelig sag, hvor der er sket alt for mange fejl, siger udvalgsformand, Dorte West (V)