Tvilum er solgt: 500 job bevares i Danmark

​Møbelfabrikken Tvilum med fabrikker i Fårvang, Kjellerup og Polen er per dags dato overtaget af en dansk investorgruppe.

20180202-140812-l_63mb.jpg
Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix

Møbelfabrikken Tvilum med fabrikker i Fårvang, Kjellerup og Polen er per dags dato overtaget af en dansk investorgruppe, som dermed sikrer 500 jobs i Danmark.

- Jeg er meget lettet - især på medarbejdernes vegne. Jeg har fået sms’er fra bekymrede medarbejdere undervejs, og det har været vigtigt at få det her landet. Så det er en lettelse for firmaet og for lokalområdet, siger Torben Porsholdt, adm. direktør i Tvilum, til TV2 ØSTJYLLAND.

Investorgruppen består af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør Torben Porsholdt, der forsætter som administrerende direktør i det nye selskab.

- Det har været lidt vigtigt, at vi kunne nå at det i dag for at kunne melde ud til kunder. De kan jo ikke vente for længe. Mange går på ferie eller på weekend, og de har gerne ville have besked om virksomhedens fremtid, siger Torben Porsholdt og tilføjer, at virksomheden har arbejdet på højtryk for at finde en løsning.  

Nogle mister job

Før konkursen forrige uge beskæftigede Tvilum 595 medarbejdere i Danmark. Heraf kan 504 medarbejdere beholde deres job under det nye ejerskab. Medarbejderne bliver informeret om virksomhedsovertagelsen og om deres personlige situation mandag formiddag.

Den administrerende direktør siger til TV2 ØSTJYLLAND, at han først senere vil oplyse, hvilke medarbejdere der mister deres job.

Torben Porsholdt tiltrådte som direktør for 8 uger siden, men ser så stort fremtidspotentiale for Tvilum, at han selv er gået med ind som investor og dermed er medejer af den nye virksomhed.

- Jeg håber, at det bliver det her, der skal gøre, at Tvilum kommer på den anden side af nul, hvor vi kan udvikle firmaet igen, siger Torben Porsholdt.

Hovedinvestor: Stor respekt for Tvilum

Hovedinvestoren i den nye ejerkreds er Birger Christensen, som driver møbelvirksomheden Viking Trading.

– Jeg har kendt Tvilum i mange år, og jeg har stor respekt for den stærke virksomhed, der er bygget op. Det har ikke været behageligt at følge de seneste års svigtende resultater i Tvilum, hverken for møbelbranchen eller for lokalsamfundet. Derfor var det naturligt for mig at gå aktivt ind og blive en del af Tvilums fremtid, da muligheden bød sig, siger Birger Christensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

– I den nye ejerkreds ser vi et stort potentiale i Tvilum, men vi ved også, at det kræver en stor indsats at forløse det potentiale. Jeg har stor tillid til, at Torben Porsholdt er den helt rigtige til at videreudvikle virksomheden, så det i fremtiden igen bliver en god og sund virksomhed med mange gode arbejdspladser.

Med i investorgruppen indtræder foruden Viking Trading også stifterfamilien Kristiansen, hvor Poul Kristiansen glæder sig over at blive en del af den nye ejerkreds for sin fars livsværk, der blev grundlagt i 1965.

Køber og sælger har aftalt at handelsprisen ikke oplyses.